Coaching op school

Het is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind om zo normaal mogelijk mee te kunnen draaien op school. Soms heeft een leerling hulp nodig om mee te kunnen blijven komen in het schoolsysteem. Youth Turn helpt deze leerlingen met coaching op maat. We ondersteunen de leerling binnen en buiten de klas om problemen op te lossen en te voorkomen. Samen streven we naar een volwaardige schooltijd.

Neem contact op

Youth turn coaching op school

Begeleiding op maat

Elke leerling heeft zijn eigen uitdagingen en problemen. Youth Turn zet zich in om de situatie van de leerling te begrijpen en de hulpvrager te helpen de oorzaken van zijn problemen een voor een aan te pakken. We passen onze coaching aan op de hulpvraag. Of het nu gaat om het omgaan met studiestress, moeite met andere leerlingen of leerproblemen, onze hulpverleners staan klaar. We kunnen leerlingen helpen met onder andere de volgende problemen:

  • Concentratieproblemen
  • Moeite met gezag
  • Agressieproblemen
  • Motivatiegebrek
  • Sociale problemen
  • Pestgedrag vertonen
  • Gepest worden
youth turn: begeleiding voor jeugd en wmo-begeleiding volwassenen

Samenwerking met scholen

Een cruciaal onderdeel van succesvolle coaching is een goede samenwerking met de school. We werken samen met docenten, mentoren en ondersteunend personeel om ervoor te zorgen dat onze hulp optimaal aansluit bij de leeromgeving van de leerling. Zo kunnen we problemen snel identificeren en effectief aanpakken.

 

Coaching op school voor empowerment

Bij Youth Turn staat empowerment centraal. We richten ons op de kansen op verbetering die een hulpvrager heeft en geven de handvatten die hij nodig heeft om die kansen te realiseren. Door uit te gaan van de kracht en mogelijkheden van een hulpvrager en door onze positieve houding houdt een leerling een fijn gevoel over aan de coaching door Youth Turn.

youth turn aanmelden ambulante jeugdhulp

Ons proces bij coaching op school

We beginnen het proces altijd met een intakegesprek met de hulpvrager. Zo kunnen we goed beoordelen welke hulp een leerling nodig heeft, en welke hulpverlener goed past bij de hulpvraag en belevingswereld van de leerling. We matchen de hulpvrager met de hulpverlener die het best bij hem of haar past.

Na het matchen van een leerling met een hulpverlener plannen we nog een gesprek. In dit ‘klikgesprek’ kijken we of de leerling een goede klik heeft met de hulpverlener. Als dit zeker is gaat de coaching van start.

hulpverlening voor jeugd youth turn, bijvoorbeeld individuele dagbesteding, jeugdzorg leiden

Contact

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor coaching op school? Of heeft u vragen over onze hulpverlening? Neem dan contact op of plan een terugbelafspraak. We komen zo snel mogelijk bij je terug.

Vrijblijvend contact opnemen

Kunnen wij je helpen?

Onze coaching gaat een stapje verder en betrekt het hele gezin!

Contact opnemen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en ander belangrijk nieuws.

Aanmelden