Jeugdhulp bij gedragsproblemen

Het is niet altijd makkelijk om jong te zijn, en het kan om uiteenlopende redenen gebeuren dat een jongere gedragsproblemen gaat vertonen. Soms gaan deze problemen vanzelf weer over, maar dat is niet altijd het geval. Dan is het nodig een gespecialiseerde partij zoals Youth Turn in te schakelen om de jongere te helpen de gedragsproblemen de baas te worden. Youth Turn helpt jongeren (en volwassenen) met gedragsproblemen met ambulante hulp, individuele dagbesteding en coaching op school. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden in uw situatie? Neem dan contact op met Youth Turn, we helpen u graag verder.

Contact

jeugdhulp bij gedragsproblemen

Oorzaken van gedragsproblemen

Gedragsproblemen kunnen worden veroorzaakt door veel verschillende factoren. Meestal zijn dit zaken die ingrijpend zijn voor het leven van de jongere, maar waarover hij of zij zelf geen of weinig controle heeft. Het is daarom belangrijk de jongere te leren om te gaan met de dingen waar hij of zij geen controle over heeft. De ervaren hulpverleners van Youth Turn weten door te dringen tot de jongere en leren hem of haar om te gaan met gebeurtenissen in hun leven.

jeugdhulp bij gedragsproblemen

Toegespitst op hulpvrager

Iedere hulpvrager is anders. Jongeren kunnen worstelen met uiteenlopende uitdagingen, maar hebben ook veel verschillende hobby’s en passies. Om een hulpvrager écht te bereiken is het daarom belangrijk dat de hulpverlener goed past bij de hulpvrager. Door ons zorgvuldige en uitgebreide matchingproces en de grote pool hulpverleners van Youth Turn vinden we altijd een hulpverlener die goed past bij de jongere.

(Sub-)cultuursensitief

Youth Turn werkt (sub-)cultuursensitief. Dat betekent dat we werken met respect voor de (sub-)cultuur van de hulpvrager, omdat we geloven dat die voor een groot deel bepalend is voor de ervaringen van de jongere. Door onze kennis van de straatcultuur weten we een groep jongeren te bereiken die als moeilijk bekend staat.

Vormen van jeugdhulp bij gedragsproblemen

Gedragsproblemen hebben verschillende oorzaken en kunnen zich ook op verschillende manieren en momenten uiten. Daarom biedt Youth Turn ook verschillende vormen van jeugdhulp aan. Elk kan op een andere manier de jongere helpen van zijn of haar gedragsproblemen af te komen.

 

1. Ambulante jeugdhulp

Bij ambulante jeugdhulp wordt de jongere geholpen in de eigen omgeving, of zo dicht mogelijk daarbij. Samen met de hulpvrager stellen onze hulpverleners doelen, en vervolgens ondersteunen ze de jongere bij het behalen van deze doelen. Zo leert de hulpvrager zelf om te gaan met zijn of haar uitdagingen.

Meer over ambulante jeugdhulp

 

2. Coaching op school

Als de gedragsproblemen vooral op school plaatsvinden is coaching op school een goede oplossing. Youth Turn ondersteunt de leerling zodat hij zo goed mogelijk mee kan blijven komen op school, en op termijn weer zoals iedereen mee kan doen.

Meer over coaching op school

 

3. Individuele dagbesteding

Als ambulante jeugdhulp niet genoeg is om van de gedragsproblemen van de hulpvrager af te komen kan individuele dagbesteding uitkomst bieden. De hulpverlener helpt de hulpvrager in dit geval een op een om met zijn uitdagingen om te gaan.

Meer over individuele dagbesteding

jeugdhulp bij gedragsproblemen

Contact

Heeft u vragen over de hulpverlening van Youth Turn? Of wil u Youth Turn inschakelen maar weet u niet hoe? Neem dan contact op, een van onze experts helpt u graag verder.

Contact

Kunnen wij je helpen?

Onze coaching gaat een stapje verder en betrekt het hele gezin!

Contact opnemen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en ander belangrijk nieuws.

Aanmelden