Jeugdhulp bij autisme

Autisme, ook wel bekend als ASS (Autisme Spectrum Stoornis), is een spectrumstoornis die vaak specifieke communicatieve en sociale uitdagingen met zich mee brengt. Elk persoon met autisme ervaart dit op zijn of haar unieke manier, wat leidt tot een divers spectrum aan behoeften en capaciteiten. Youth Turn kan kinderen en jongeren met autisme op verschillende manieren helpen.

Neem contact op

wmo begeleiding of jeugdhulp bij autisme

Jeugdhulp bij autisme door Youth Turn

Bij Youth Turn begrijpen we de unieke uitdagingen en behoeften van jongeren met autisme. Onze specialisten in jeugdhulp bieden begeleiding en ondersteuning die afgestemd is op de individuele situatie van elke jongere. We richten ons op het versterken van de unieke talenten en vaardigheden van jongeren met autisme, terwijl we ze ook helpen bij het navigeren van de sociale en emotionele uitdagingen. Jongeren met autisme kunnen bij Youth Turn terecht voor ambulante jeugdhulp, coaching op school en individuele dagbesteding.

jeugdhulp bij autisme kan goed helpen

Individueel aangepaste begeleiding

Elke jongere met autisme is uniek, en daarom is onze begeleiding dat ook. We ontwikkelen individueel aangepaste ondersteuningsplannen die rekening houden met de specifieke behoeften en de sterke kanten van de zorgvrager. Dit kan variëren van het werken aan communicatievaardigheden tot het omgaan met sociale uitdagingen of het aanleren van vaardigheden die bijdragen aan de zelfstandigheid. Onze benadering is flexibel en past zich aan aan de veranderende behoeften gedurende de ontwikkeling van de jongere.

Samenwerking met familie en school

Bij de begeleiding van jongeren met autisme betrekken we nauw de familie en indien nodig de school. Dit zorgt voor een consistente structuur voor ondersteuning die de jongere zowel thuis als op school kan helpen. Door samen te werken met ouders, verzorgers en onderwijzers, creëren we een omgeving waarin de jongere zich optimaal kan ontwikkelen.

Langdurige ondersteuning

Ons doel is om langdurige ondersteuning te bieden die aansluit bij de ontwikkelingsfase van de jongere. We erkennen dat de behoeften van jongeren met autisme kunnen veranderen naarmate ze ouder worden. Onze begeleiding past zich aan aan deze veranderende behoeften, met als doel de jongere te ondersteunen in alle fasen van hun ontwikkeling tot volwassenheid.

Een positieve benadering van autisme

Bij Youth Turn zien we autisme niet als een beperking, maar als een aspect van de individuele persoonlijkheid van de jongere. We richten ons op het vieren van hun unieke talenten en capaciteiten, terwijl we ze ondersteunen in de uitdagingen die ze kunnen tegenkomen door hun stoornis. Onze positieve en bekrachtigende aanpak helpt bij het opbouwen van zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld.

Neem contact op

Heeft u interesse in de diensten van Youth Turn bij het ondersteunen van een kind of jongere met autisme? Neem dan contact op met Youth Turn. We vertellen u graag over de mogelijkheden in uw situatie.

Neem contact op

Kunnen wij je helpen?

Onze coaching gaat een stapje verder en betrekt het hele gezin!

Contact opnemen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en ander belangrijk nieuws.

Aanmelden