WMO-begeleiding bij autisme

Personen met autisme of Autisme Spectrum Stoornis (ASS) kunnen in het dagelijks leven worden geconfronteerd met complexe uitdagingen. Soms zijn deze uitdagingen zo groot dat het niet mogelijk is er volledig zelfstandig mee om te gaan. Individuele begeleiding is dan nodig. Youth Turn biedt WMO-begeleiding bij autisme. We ondersteunen de hulpvrager effectief, zodat hij of zij zo zelfstandig mogelijk kan leven. Heeft u interesse in de hulpverlening van Youth Turn? Neem dan contact op om uw mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op

wmo begeleiding bij autisme

De WMO bij autisme

De Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) is bedoeld om mensen te helpen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te wonen en deel te nemen aan de samenleving. Personen met autisme kunnen in aanmerking komen voor WMO-begeleiding als zij moeite hebben met zelfstandig wonen, het organiseren van hun dagelijks leven, het onderhouden van sociale contacten of andere dagelijkse activiteiten.

wmo begeleiding of jeugdhulp bij autisme

De gemeente

De gemeente speelt een belangrijke rol in het verkrijgen van WMO-begeleiding. Om in aanmerking te komen voor WMO-begeleiding bij autisme dient u contact op te nemen met het WMO-loket van uw gemeente. Vaak volgt dan een gesprek waarin u uw uitdagingen en wensen met de gemeente bespreekt. Vervolgens beoordeelt de gemeente uw situatie en wordt bepaald voor welke ondersteuning u in aanmerking komt.

Hoe werkt WMO-begeleiding bij autisme van Youth Turn?

Als uw aanvraag voor WMO-begeleiding wordt goedgekeurd kunt u zich aanmelden bij Youth Turn. Het is ook mogelijk dat u aan Youth Turn wordt gekoppeld. We gaan altijd eerst met de hulpvrager in gesprek om kennis te maken. In dit intakegesprek horen we graag alles over jouw uitdagingen, behoeften en verwachtingen.

Matching

Nadat we de hulpvrager beter hebben leren kennen in het intakegesprek gaan we op zoek naar een hulpverlener die zo goed mogelijk past bij de situatie. Youth Turn gelooft dat het enorm belangrijk is dat de juiste match tussen hulpvrager en hulpverlener wordt gemaakt. Wanneer we in ons uitgebreide bestand hulpverleners de juiste match vinden volgt er daarom nog een gesprek. In dit gesprek wordt kennisgemaakt en bevestigd dat er een goede klik is. Pas dan gaat de hulpverlening van start.

Ervaring en kwaliteit

Youth Turn is trots op de kwaliteit van onze hulpverlening. Ons team bestaat uit ervaren professionals die ruime ervaring hebben in de begeleiding van personen met autisme. We blijven ons continu ontwikkelen om de best mogelijke ondersteuning te bieden.

Bovendien heeft Youth Turn strikt beleid om de kwaliteit van onze zorgverlening te waarborgen. In ons team vindt u daarom niet alleen hulpverleners, maar ook kwaliteitsmanagers die als enige taak hebben te controleren of de kwaliteit van onze hulpverlening voldoen aan de hoge standaarden van Youth Turn.

Contact

Heeft u vragen over de hulpverlening van Youth Turn? Of heeft u hulp en advies nodig bij het aanvragen van de WMO-begeleiding? Neem dan contact op met Youth Turn, een van onze experts helpt u graag verder.

Contact

Kunnen wij je helpen?

Onze coaching gaat een stapje verder en betrekt het hele gezin!

Contact opnemen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en ander belangrijk nieuws.

Aanmelden